Woensdag 06 oktober hebben we met een aantal Grensrunners, op uitnodiging van Lopersgroep ALV o.l.v. Gabrielle Janssen en collega’s een hardlooptraining gehad op atletiekbaan
De Maassenhof in Boekend. Samen met een aantal hardlopers van Lopersgroep ALV uit Arcen, Velden, Lomm zijn we deze leuke uitdaging in de stromende regen aangegaan. Het water viel met bakken uit de lucht.  Niet alleen het weer maar ook de training was een behoorlijke uitdaging.  Uit betrouwbare bronnen heb ik gehoord  dat sommige leden nieuwe spiergroepen hebben ontdekt. 
Onder leiding van Gabrielle en…. zijn we de training gestart. Eerst met een warming-up en daarna de loopscholing. Vooral de loopscholing is een zinvolle aanvulling op het hardlopen. De verschillende looptechnieken helpen je om o.a. je houding tijdens het hardlopen te verbeteren en te ontwikkelen. De stand van je voeten, een rechte rug en het trainen van een goed evenwicht waren een van de onderdelen van de loopscholing.  Na het gezwabber van de grensrunners,  evenwichtsoefeningen verdienen in de toekomst écht meer aandacht,  mochten we “los” op de atletiekbaan. 8 rondjes van 400 meter tot 80% .  De kunst was om je tempo en energie zo goed mogelijk  te verdelen.  Ja hoor, te snel gestart waardoor ik de overige 7 rondes als een hijgend postpaard mijn training heb voltooid.  Nog werk aan de winkel dus!
Ter afsluiting nog de cooling down en daarmee zat onze training erop. Al met al een erg sportieve, zinvolle en gezellige avond.  “Voor herhaling vatbaar” was voor iedereen de conclusie.

ALV, Gabrielle en collega’s bedankt voor de gastvrijheid en mooie training . Tot 24 okt. bij onze Grensrunners Fruitloop! 

Tekst: Judith Slabbers