Afgelopen week was de laatste “Grensrunners start to run” eigenlijk was het einde eerder bereikt maar onze zeer enthousiaste hardlooptrainster Gabrielle heeft i.p.v. 10 lessen 12 lessen gegeven! Een super leuke groep deelnemers heeft samen keihard gewerkt, iedereen heeft binnen zijn of haar grenzen het maximale behaald. Top gedaan!

Door de Grensrunners was deze “start to run training” voor de eerste keer georganiseerd en er gaan er zeker meer volgen. De volgende training staat gepland voor medio februari. Heb je interesse mail dan naar: contact@grensrunners.nl. We houden een lijst bij van geïnteresseerde en zullen jullie tijdig informeren omtrent de start.

Onderstaand een leuk bericht over de ervaringen van moeder en dochter die hebben deelgenomen.

Tekst en foto: Marina Claessen

Grensrunners, Start to run!

*Even voorstellen!*
Wij zijn Margareth en Marina Claessen, (moeder en dochter) en zijn laatst juni begonnen bij Start to run!

In 2019 hebben wij ons aangesloten bij Mama Moves met als doel 5 km te kunnen hardlopen. Mam heeft een aantal jaren geleden meerdere keren de 10 km en één keer, in een ver verleden, de 21 km gerend tijdens de Venloop. Ik begon blanco zonder enige ervaring.
Met een leuke groep dames hebben we toen ons doel bereikt!

*Uitdaging*
Helaas kwamen vlug daarna de beruchte maanden dichterbij; naar het werk terwijl het donker is en terug naar huis wanneer het al donker is. De motivatie om je dan nog op te pakken voor dat rondje hardlopen zat er toen helaas niet in waardoor we jammer genoeg weer snel terug bij af waren. Ook konden we helaas niet meer rennen met de groep vanwege Corona. Balen…

*Grensrunners “start to run”*
En opeens kwamen de Grensrunners met een oproep voor “start to run” onder begeleiding van een ervaren trainster; Gabrielle Janssen.
Ik heb me meteen aangemeld en mam dacht: ik ga ervoor, nog eens proberen die 5 kilometer zonder blessures te lopen. Hoe leuk, samen ons doel bereiken!

26 juni zijn we met een enthousiaste groep begonnen en 13 september was onze laatste les. Het waren leuke en leerzame lessen waarbij iedereen zijn of haar doel op eigen tempo bereikt heeft! Gabrielle is een topper waar we veel van geleerd hebben! Snelheid is niet het belangrijkste, het draait vooral om de techniek en sneller wordt je vanzelf wel.

*Grijp je kans!*
Wil jij beginnen met rennen, maar weet je niet goed hoe en waar te beginnen?
Grijp je kans zodra er een nieuwe “Start to run” groep begint! Het is leuk, leerzaam, gezellig én je gaat voor een mooi doel!

Sportieve groet,
Margareth & Marina Claessen