Zondag 2/2 jl. heeft er een hele delegatie van de grensrunners meegedaan aan de tweede editie van de steilrand trailrun van Scopias. We deden met twee groepen mee met de volgende afstanden:

10 km Anita, Rico, Cariene, Inge, Remco, Anita en Hans

20 km Danny, Gé, Fred, Leon, Susan en Esther.

Bij restaurant Sophia’s  op maasduinen moesten we ons startnummer ophalen en kreeg je van de organisatie koffie. De 30 km startte om 9.30, 20 km om 10.00 uur en de 10 km om 10.30 uur. Tijdens de start regende het al en dat heeft het met tussenpozen ook continu blijven doen, koud was het gelukkig niet. De route van de 20 km bevatte de eerste 10 km (tot de verzorgingspost bij cafe maalbeek boven op de berg) wat heuveltjes, modder bospaadjes en slidderpartijen en leidde ons richting Reuver.
Maar de Laatste 10 km (welke voor alle afstanden dezelfde laatste 10 km route was) bevatte flinke klim en afdalingen welke gepaard gingen met slidderen, vallen, glijden en zelfs kapotte broeken. Het leek dan vaak ook meer op een mudrun dan een trail. Maar iedereen heelhuids, met een voldaan gevoel en zonder blessures over de finish.
Na afloop (met degene die wilden) nog gezellig in de Tinyhouse van Susan en Marco koffie gedronken met een heerlijk stuk taart waar Cariene zich op uitgeleefd had.

Al met al een gezellig uitje door de blubber gebaggerd deze zondag.Op naar editie drie volgend jaar.